Coaching en mentoring

Iemand naast je

Soms is het fijn als er iemand naast je komt staan. Niet iemand die het voor je doet, maar die je helpt om het zelf te doen. Ook als het om communicatie als zelfstandig ondernemer gaat.

Als coach en mentor kan ik naast je komen staan en je helpen om je communicatie of marketing helder en treffend te verwoorden. Geschreven, gesproken en in beeld. Online en offline. Niet vanuit theorie, maar vanuit ervaring.

Ik kan je o.a. helpen om

  • pakkende teksten te schrijven voor je website
  • meer betrokkenheid te creëren op Facebook
  • effectieve mails te schrijven
  • overtuigend te spreken op video
  • gedenkwaardige presentaties te geven

en nog veel meer.

Vanuit je klant

Bij effectieve communicatie gaat het erom om vanuit je klant te denken en te schrijven of spreken. Dat is voor veel ondernemers makkelijker gezegd dan gedaan. Dat je daarbij nog steeds duidelijk jouw boodschap moet laten doorklinken, maakt het er niet eenvoudiger op.

Dit blijkt vaak lastig om in workshops of trainingen te leren. Coaching is juist hiervoor uitermate geschikt. Met de goede coaching kun je teksten kunt gaan schrijven of presentaties geven, waarvan je (potentiële) klant denkt: "Die begrijpt mij, daar moet ik zijn."

Vanuit je hart

Waar en hoe je ook communiceert, het is als ondernemer steeds belangrijker om een boodschap te hebben vanuit je hart. Klanten kiezen juist vaak voor een zelfstandige, vanwege het persoonlijke verhaal achter de onderneming. Weet je, ik ben bijna nog geen ondernemer tegengekomen die niet een persoonlijke drive had voor het ondernemerschap.

Toch lukt het veel ondernemers maar moeilijk dit te verwoorden. Het is ook niet makkelijk. Zeker niet om het helemaal zelf te doen. Er zitten dan in je hoofd al die associaties, herinneringen en details aan vast. Door hierover te sparren, kan er snel een duidelijk verhaal ontstaan. Een verhaal waarin de klant jou herkent. En voor jou kiest.

Een mede-ondernemer

Ik sta naast je als mede-ondernemer. Daardoor begrijp ik waar jij mee zit. Waarom het soms wat meer tijd kost. Waarom het soms toch net anders zit. Waarom het zo belangrijk voor je is.

Net als jij heb ik een onderneming in een vak dat me na aan het hart ligt. Dat mij persoonlijk raakt. Dat maakt de communicatie soms lastiger. En tegelijk zoveel belangrijker om het goed te doen. Ik zal niet tegen je zeggen dat je iets moet doen, omdat het in de boekjes staat. Ik kijk samen met je naar wat bij jou past. Bij jou en niemand anders.

Voor wie

Coaching en mentoring is voor zelfstandig ondernemers die de basis al onder de knie hebben. Die al even ondernemer zijn en zichzelf willen verbeteren.

Sta je nog aan het begin met je onderneming, dan is het meestal raadzaam om eerst training te volgen. Kijk hiervoor eens bij mijn workshops en masterclasses.

Flexibel

Hoe ziet coaching en mentoring eruit? Daar ben ik heel flexibel in en is afhankelijk van je wensen. Om je toch een idee te geven, beschrijf ik hier de meest gekozen vormen.

Wat de meeste cliënten kiezen is een of meer sessies bij mij op kantoor. Vaak wordt er dan gekozen voor een sessie van 3 uur, zodat we flink aan de slag kunnen en snel resultaten kunnen boeken. We gaan dan samen zitten om aan je tekst, presentatie of video te werken.

Bij video wordt ook vaak gekozen voor coaching tijdens de opname. Vaak op locatie. Ik geef tussen de opnames feedback en tips, zodat we zo snel mogelijk tot een bijna perfecte opname komen. Dit doe ik soms ook in samenwerking met videobedrijven.

De laatste vorm van coaching is er een die veel gekozen wordt bij presentaties, maar ook geschikt is voor andere vormen van mondelinge communicatie. Ik ben dan bij de presentatie aanwezig en geef direct na de presentatie feedback. Dit is een erg effectieve manier om je presentatieskills te verbeteren.

Regelmatig bestaat de coaching uit een mengvorm, zoals een presentatie voorbereiden op kantoor, waarna ik aanwezig ben bij de presentatie zelf voor feedback.

Coaching of mentoring?

Wat is nu het verschil tussen coaching en mentoring?

Wanneer je voor coaching bij me komt, dan spreken we losse contactmomenten af, bij mij op kantoor of op locatie. In die momenten ben ik helemaal beschikbaar voor je met al mijn kennis en ervaring. Afgebakende momenten dus. Dat kan er één zijn of meerdere. Natuurlijk kun je me tussentijds mailen met korte vragen, maar verder reken je dit af op basis van tijd.

Bij mentoring sta ik als partner naast je in je bedrijf voor een periode van 3, 6 of 12 maanden. Je krijgt dan al mijn kennis en ervaring op het gebied van marketing en communicatie, én op het gebied van ondernemerschap. Ik ben direct bereikbaar via mail, whatsapp en telefoon en ik we komen zovaak bij elkaar als nodig is. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand, zodat je geen zorgen hoeft te maken over wisselende kosten.

Kennismaken

koffie

Heb je mogelijk interesse in coaching of mentoring van mij? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking. Zo kunnen we kijken óf en hóé ik je kan helpen. En of het klikt, natuurlijk.

Bel me op 06-44208615 of mail me op eli@foreffect.nl en we maken snel een afspraak.