Eenvoudig meer klanten met storytelling

De kracht van storytelling

Storytelling (het vertellen van verhalen) is iets van alle tijden. Het zit in ons onderbewuste geprogrammeerd om te luisteren naar verhalen en daar waarde aan te hechten. Hierdoor is het van onschatbare waarde voor het overdragen van een boodschap. Ook voor jou als ondernemer.

Door storytelling op de juiste manier toe te passen, gaat je boodschap leven bij je lezers en toehoorders. Je boodschap komt beter aan. Dat niet alleen, het helpt ook om mensen sneller tot actie over te laten gaan. Acties zoals contact met je opnemen, je product kopen of iets veranderen in hun leven.

Storytelling ingewikkeld?

Het is het voorjaar van 2016. Ik zit op Facebook en zie een artikel over storytelling. "Dat klinkt interessant." Dus doorgeklikt en verder gelezen. "12 stappen, 3 aktes, protagonist, antagonist... Poeh poeh, dat klinkt ingewikkeld, misschien iets voor later." Jarenlang heb ik het afgehouden. Geen tijd, te druk, eerst nog dit of dat. Maar vooral dat ik dacht "ach, zo belangrijk is het niet." Heb je dat ook wel eens gehad, dat je iets bent blijven uitstellen, wat uiteindelijk je leven veranderde?

Het is 12 juli 2018. Ik zit in de Amstelborgh in Amsterdam met ruim 100 andere ondernemers. Het is zo'n standaard conferentiezaal met een donkerblauw tapijt en gordijnen als belangrijkste aankleding langs de muren. Ik zit vlak voor het podium met aan beide zijden een groot projectiescherm. Op het podium Gerber de Lange. "Mag ik een groot applaus voor Andy Harrington!"

Op het podium verschijnt een kleine Brit met een grote aanwezigheid. Zijn verhalen houden me op het puntje van de stoel. Dit wil ik ook! Een paar uur later zit ik met ingevuld formulier bij zijn team. Wat heb ik sindsdien veel bij hem geleerd over aktes, stappen, karakters en andere onderdelen van een goed verhaal.

80/20 regel

Toch ging er wat bij me knagen. Moet het echt zo ingewikkeld? Ik ben gaan experimenteren met verhalen van een paar zinnen die in een twitter bericht pasten. Korte stukjes verhaal op LinkedIn en Facebook. Wat langere verhalen op websites en in blogs. Wat bleek? Het hoeft niet zo complex.

Weer een bewijs van de 80/20 regel, want door de goede 20% van storytelling toe te passen, behaalde ik 80% van het resultaat. Wauw!

Vanuit die ervaring heb ik de workshop "Eenvoudig meer klanten door storytelling" ontwikkeld. Hierin leer je die 20% van storytelling die je 80% van het resultaat geeft.

Wat je leert in de workshop

Welk soort verhaal het beste resultaat geeft

Uit welke 4 stappen je verhaal moet bestaan

De 7 belangrijkste elementen die je verhaal levendig maken

Op welke 4 plekken in je marketing storytelling een must is


Natuurlijk kun je bij mensen als Andy Harrington gaan studeren en meer dan € 10.000 uitgeven om alle kneepjes van het vak te leren, maar wil je die investering in tijd en geld werkelijk doen?

Daarom heb ik het beste van het beste in deze workshop gestopt, zodat je investering geen tienduizend euro is, maar slechts een fractie daarvan.

Ik vind dat elke ondernemer storytelling goed in zou moeten kunnen zetten en daarom heb ik de investering zo laag gehouden dat het voor geen enkele ondernemer een probleem zou moeten zijn.

De normale investering voor deze workshop is slechts

97 euro ex. btw

Dit is inclusief koffie, thee en werkboek t.w.v. € 20

Praktische informatie

  • Wanneer: Woensdag 16 oktober
  • Tijd: 13:00 - 16:00
  • Locatie: Facility Point, Arnhem
  • Inclusief: Koffie, thee, werkboek
  • Investering: € 97
Facility Point Arnhem

Voor wie meer uit storytelling wil halen

In de workshop leer ik je alles wat je nodig hebt voor storytelling voor o.a. op social media of je website. Daarnaast ga je aan de slag met je eerste verhaal voor op social media, zodat je het direct kunt gebruiken.

Ondanks dat ik de groep klein hou, zodat ik zoveel mogelijk aandacht aan je kan geven, blijft de tijd beperkt. Wil je meer uit storytelling halen, dan is er de optie om rustig in je eigen tijd aan een verhaal te werken en daar individueel feedback op te krijgen. Je stuurt je verhaal naar me op en in een video-gesprek geef ik je feedback en tips hoe je je verhaal kunt verbeteren.

Wat je krijgt:  30 minuten feedback over een of meer verhalen tot maximaal 500 woorden totaal.

Hoe het werkt: Je stuurt je verhaal of verhalen via de mail en we maken een afspraak voor een video-gesprek. Daarin geef ik je dan mondeling mijn tips en feedback.

De investering hiervoor is normaal € 79. Bestel je nu een sessie gelijk met je inschrijving voor de workshop, dan geef ik je er eenmalig € 50 korting op.

De trainer

Portret Eli te Winkel

Mijn naam is Eli te Winkel en ik ben je trainer bij deze workshop.

Ik neem je mee aan de hand van mijn 20 jaar ervaring in communicatie, marketing en presenteren en geef daarmee storytelling de plek waar je er het meeste aan hebt.

Doordat ik al bijna 10 jaar als zelfstandig coach en trainer werk, snap ik waar je als ondernemer tegenaan loopt. Hierdoor kan ik je helpen de theorie zo goed mogelijk toe te passen voor jouw specifieke situatie.

Reserveer je plek