Jaarprogramma communicatie voor zelfstandig ondernemers

Je communiceert altijd. Als ondernemer is elke communicatie deel van je marketing. Elk moment van communicatie is daardoor een kans voor je. Maar ook een risico, wanneer je het niet goed doet. Goede communicatie geeft je daarom een fikse voorsprong op je concurrenten. Maar wat misschien nog belangrijker is: Het helpt om makkelijker ideale klanten te krijgen. Zodat het ondernemerschap leuk is en blijft.

Wat er in het programma zit

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

✔️ De basis onder al je communicatie

✔️ Storytelling

✔️ Branding

✔️ Online marketing, zoals je website, social media en e-mail

✔️ Offline marketing, zoals je visitekaartje, presenteren en promotiemateriaal

Als zelfstandig ondernemer heb je met veel verschillende vormen van communicatie te maken. In het jaarprogramma passeren ze allemaal de revue. Zodat je op alle vlakken groeit.

Voor wie

In het jaarprogramma zit veel variatie. Zowel in niveau als in onderwerp. Hierdoor blijft het afwisselend en boeiend en is het geschikt voor elke zelfstandig ondernemer, van starter tot al een paar jaar ervaring.

Wanneer is het programma voor jou geschikt? Simpel gezegd: wanneer nog niet genoeg (ideale) klanten jou weten te vinden en je hard moet werken om klanten binnen te halen.

Hoe het werkt

e-mail

Het jaarprogramma Communicatie voor zelfstandig ondernemers bestaat uit elke week een e-mail over een onderwerp binnen communicatie met achtergrond en praktische aanwijzingen.

De tijdsinvestering per week is ongeveer 1 uur, zodat je het makkelijk in je (waarschijnlijk drukke) weekschema in kunt passen. Waarom op de die manier? Regelmatige kleine stappen zijn makkelijker vol te houden en brengen je verder dan te veel ineens aangeboden krijgen. Een marathon kun je tenslotte ook alleen uitlopen met 1 stap tegelijk.

e-mail

Investering

Wat zou een betere communicatie en marketing je opleveren aan klanten? Aan omzet? En zelfs aan rust?

Ik geloof dat als je het jaarprogramma werkelijk toepast je er makkelijk meerdere klanten bij krijgt.

Niet eenmalig, maar steeds opnieuw.

Jouw investering is normaal gesproken maar € 297.

Dat is al niet veel.

Maar omdat ik zoveel mogelijk ondernemers de kans wil geven om meer klanten te krijgen, vraag ik nu tijdelijk maar 147 euro. Dat is minder dan de prijs van een kopje koffie per week.

Enkele voorbeelden

De extra klant van de masseur die 7 keer terugkomt voor een massage van € 60: € 420

De extra klant van de businesscoach komt voor 6 sessies à € 200: € 1200

De webbouwer krijgt van zijn nieuwe klant € 700 voor een nieuwe website plus € 300 per jaar voor onderhoud: eerste jaar al € 1000

tijdelijk 297 euro 147 euro

Alle bedragen zijn excl. btw